ФЕРМЕР
Зміст
роботи: виробництво
сільськогосподарської продукції і продуктів тваринництва.
Умови праці: робота як у виробничих приміщеннях (теплиці, ферми і т.д.),
так і на свіжому повітрі в будь-яку погоду. Займається різними видами
діяльності: виконує будівельні роботи, використовує і ремонтує
сільськогосподарську техніку, розводить і лікує тварин, вирощує і реалізує
овочі, фрукти і зернові.Фермерське господарство може бути як багатогалузевим, так і спеціалізуватися на окремому напрямку сільського господарства (тваринництві, овочівництві, бджільництві, виноградарстві).
Фермер є одночасно і організатором господарства, і виконавцем своїх задумів. Працює, як правило, із членами своєї родини чи в об'єднанні з декількома родинами.
Домінуюча професійна спрямованість - природа. Ведучі інтереси - сільське господарство; супутні - біологія, хімія, фізика, економіка, техніка, транспорт. Типи професій - підприємницький, реалістичний.
Необхідні якості: фізична сила і витривалість, працьовитість і оптимізм, уміння переносити несприятливі погодні умови і невдачі.

Медичні обмеження: загальні захворювання, що обмежують рухливість (хвороби серцево-судинної системи, суглобів, нирок і т.д.).
Родинні професії: тракторист, городник, тваринник, агроном.
Ця професія не пред'являє строгих вимог до освіти, її може замінити досвід роботи в сільському господарстві чи курси по ремонту техніки. Часто вимагаються знання бухобліку і права, селекції і ветеринарії.











